Een allround vakman voor elk technisch probleem

"Effe goed kijken hoe iets werkt en dan kijken waar het probleem zit", zegt Jan van Mourik. "Meestal is er dan ook een goede oplossing voor te bedenken. Met ruim dertig jaar in de techniek weet hij waar hij over praat. "Bijna elke machine is te repareren, elk technisch probleem te verhelpen." Daar heeft Van Mourik geen beschrijving bij nodig. Het is een kwestie van inzicht, opletten en iets aandurven. "Ik probeer het altijd!"

Van Mourik is van vele markten thuis. Als onderhoudsmonteur werkte hij veertien jaar bij Gebroeders Van Kessel in Buren. Hij repareerde grote machines voor de agrarische sector en wegenbouw in de werkplaats en met de servicebus langs de weg in het hele land. Daarna werkte hij voor een schoonmaakbedrijf in Utrecht, een carrosserie-bedrijf in Buurmalsen en een bouwer van vrachtwagentrailers in Beesd. Het leverde hem een schat aan ervaring op in laswerk, onderhoud en reparatie van machines, voertuigen en technische installaties. In 2005 begon hij voor zichzelf, eerst parttime, vanaf voorjaar 2007 volledig.

Onderhoud en reparatie
Van Mourik zit veel op bedrijven en fabrieken, waar hij onderhoud, aanpassingen en reparaties uitvoert aan machines en productielijnen. Dat is de hoofdmoot van zijn werk. "Er zijn bijna geen monteurs of technici te krijgen", vertelt Van Mourik. Bedrijven huren daarom zelfstandige vakmensen (of ZZP'ers) in. Als allrounder kan Jan van Mourik op elke fabriek werken. "Bij een internationaal transportbedrijf uit Geldermalsen doe ik allerlei klussen, van electriciteit tot laswerk in het pand, reparaties aan vrachtwagens en het plaatsen van sanitair." Om schade te voorkomen aan de vracht-auto's en de laaddoks heeft hij daar een oplossing voor gerealiseerd. Renovatiewerkzaamheden deed hij bij diverse steenfabrieken, reparaties aan koelceldeuren en sorteermachines bij diverse bedrijven in de levensmiddelenindustrie. "Onderhoud betekent opletten en meedenken", zegt Van Mourik. Het is geen rijtje standaardhandelingen. "Als een lager stuk is of er een boutje los zit, moet je dat zien en meteen verhelpen." Dus niet wachten tot de gebreken groter worden, want dan staat meteen de productie stil.

Creatieve oplossingen
Van Mourik is een man van creatieve oplossingen, ook voor agrarische bedrijven. Zo maakte hij een Toppenplukker' (een stellage achter de tractor, in combinatie met een verhoogd stuur) om aan twee kanten hoog fruit te kunnen plukken, en heeft hij een mechanische vee-laadklep van een hydraulisch systeem voorzien. Het werk in de agrarische sector is ook heel breed, van het versmallen van een mest-verspreider tot het maken van aanpassingen aan een koe-ophakbox. Eigenlijk maakt het niet uit wat het probleem is. Van Mouriks slogan is namelijk: 'ik los het voor u op'. Als bedrijven onverwacht met een storing of een technische kwestie worden geconfronteerd, komt hij meteen. In zijn eigen servicebus heeft Van Mourik alle gereedschappen en apparatuur, inclusief een aggregaat, om voorkomende reparatie- en laswerkzaamheden uit te voeren. En thuis, in zijn werkplaats, heeft hij nog meer mogelijkheden. Jan van Mourik is niet gauw voor een gat te vangen. "Als een onderdeel niet te krijgen is, dan maak ik het zelf", zegt hij. En datzelfde doet hij met hulpmiddelen en bijzonder gereedschap.

Groeneweg 2a
4197 HG Buurmalsen
Routeplanner
T : 0345 - 57 03 04
F : 0345 - 57 03 10
M : 06 - 21 48 00 51
E : info@vanmouriktechniek.nl
BTWnr. : NL028798107.B01
K.v.K. : 11060564
ING-Bank: 67.66.72.663